Thursday, June 21, 2012

Linnan uumenissa


Oopperat ovat kulttuurin alalla erikoislaatuisia tuotoksia suuruudessaan. Etenkin kun ne ovat elävänä esitettäviä teoksia. Ja ne pitääkin kokea elävänä, ei äänitteenä. Siksi niitä katsoessa ja kuunneltaessa tällainen amatöörikin tuntee jotain siitä suuresta työstä ja osaamisesta mitä teoksen valmiiksi saattaminen on vaatinut. Ne ovat hienoja kokemuksia.

Tämän vuoksi on tietysti erittäin mielenkiintoista seurata oopperan valmistumista lähietäisyydeltä. Tiistaina alkoivat Free Will -oopperan harjoitukset kuoron osalta Olavinlinnassa. Aikataulu on tiukka, koska paljon on vielä tekemistä ennen ensi-iltaa (21.7.) eri osa-alueilla: muun muassa musiikki (orkesteri ja kuoro), ohjaus, lavastus, valaistus, vaatetus ja maskeeraus vaativat vielä hiomista. Koska Free Will on yhteisöllisesti tehty ooppera, niin tunnelmaan sopii, että myös harjoituksia pääsee seuraamaan vapaasti. Digitaalisesti.

http://www.ustream.tv/channel/opera-by-you-free-will

Otan harjoituksista videota, jota pystyy seuraamaan reaaliaikaisesti edellämainitussa osoitteessa. Varustaudu hyvällä nettiyhteydellä. Pientä pätkintää saattaa kyllä esiintyä muutenkin. Video-ikkunan oikealla puolella on myös chat-ikkuna, jossa voi kommentoida, kysellä ja keskustella harjoiteltavasta kohtauksesta tai esityksestä yleensä. Vanhat tallentuvat sivulle ja seuraavalla viikolla tiistaina alkaa taas live-lähetykset harjoituksista. Tervetuloa mukaan!

No comments:

Post a Comment